Emma Fällman Studio vinnaren av designpriset Formex Formidable 2015

| januari 21, 2016 | 0 Comments

Emma Fällman studio

Det jurybedömda priset Formex Formidable 2015 går till Emma Fällman för hennes grafiskt expressiva form på lyxiga sidensjalar. Folkets val, som är framröstat av allmänheten har gått till Orrefors ölglas IPA, som är formgivet av designer Erika Lagerbielke.

Formex Formidable 2015
Föremål: Sidensjalar
Designer: Emma Fällman
Företag: Emma Fällman Studio

Juryns motivering: Emma Fällmans Totem tiger står för styrka, mod och skönhet. Och hennes kakadua representerar positiv förändring. Det här är ung svensk form med attityd. Med ett bildspråk som andas både storstadens tatueringar och allmoge i en spännande mönsterkavalkad. Det väcker tigern i oss.

Emma Fällman är född och uppvuxen i Kåge i Norra Västerbotten. Hon tog sin examen på Berghs School of Communication i Stockholm 2013.Emma har sedan dess specialiserat sig på illustration. Med en fascination för detaljer skapar hon alla sina illustrationer för hand med blyertspenna. Av dem skapar hon i sin tur mönster som appliceras på tyger, tapeter och sjalar tillverkade av finaste siden. Tidigare har hon även studerat vid Nordiska Scenografisko­lan, och arbetat mycket inom film, reklam och teater. www.emmafallman.se

– Att vinna Formex Formidable är en ära och ett fint erkännande. Det betyder mycket att få den här utmärkelsen när man är så nystartad som jag. Det motiverar och uppmuntrar mig att våga satsa på design i egen produktion, säger Emma Fällman.

Filed in: Mode
×

Post a Comment